Asiakaspalvelussamme ja lähettämössämme on tällä hetkellä ruuhkaa. Sesonki- ja kesäloma-aikana varaosatilausten toimitusaika voi olla 5-10 arkipäivää.

Hae
Etsi sivustolta
Advanced search
muuli.fi/usein-kysyttya

Usein kysyttyä

 

Pohditko, sopiiko peräkärryn varaosa juuri sinun peräkärrysi vuosimalliin? Tervetuloa Muulin Usein kysytyt kysymykset -sivulle! Täältä löydät vastauksia yleisimpiin kysymyksiin liittyen peräkärryjen varaosiin ja vuosien varrella vanhoihin Muuli-perävaunuihin tehtyihin muutoksiin. Alla olevasta oppaasta löydät tuoteryhmittäin tärkeimmät soveltuvuustiedot. Verkkokaupan tuotesivuilla on lisätietoa kunkin varaosan soveltuvuudesta eri malleihin. 

Laakerit ja navat

Juncarin jarruttomaan napaan soveltuu tämä laakerisarja lähes poikkeuksetta. Varmista ennen tilausta, että perävaunussa tällä hetkellä oleva napa on edelleen Juncarin valmistama versio. Tämä sama laakerisarja ei sovellu Teuvan Metallilla valmistettuihin Pro-malleihin.

Teuvan Metallin valmistamiin Muuli Pro -perävaunuihin on saatavilla kahta eri laakerisarjaa. Tunnistat oikean laakerisarjan parhaiten perävaunun vuosimallista. Ennen vuotta 1996 valmistettuihin Muuli Pro-perävaunuihin sopii tämä laakerisarja ja 1996-2010 valmistettuihin Muuli Pro-perävaunuihin sopii tämä laakerisarja.

Juncarin jarruton napa on ollut käytössä pitkään. Jarruton napa käy varaosaksi käytännössä kaikkiin Juncarin valmistamiin malleihin valmistusvuodesta riippumatta. Erittäin vanhoissa malleissa kannattaa pulttijako tarkastaa ennen ostopäätöstä. Laakeroidun, asennusvalmiin jarruttoman navan löydät täältä

Teuvan Metallilla v.1996-2010 valmistettuihin perävaunuihin soveltuu BPW:n napa, jonka löydät täältä. Tämä napa toimitetaan akselitapin kanssa, mutta asennusvaiheessa akselitappi irrotetaan navasta ja napa asennetaan akselissa olevaan vanhaan akselitappiin kiinni. Tuotteen mukana tuleva akselitappi jää siis asennuksessa ylimääräiseksi.

Juncarin jarrullisiin perävaunuihin ja venetrailereihin on saatavilla varaosia, mutta niiden hankinnassa ohjaamme asiakkaat ottamaan yhteyttä Teohydrauliin www.teohydrauli.fi.

Kuomun saranapaketit

Kuomun saranapaketit soveltuvat vain Juncar-kuomumalleihin. Juncar kuomu on linjoiltaan pyöreä ja kuomun takana on integroitu lukko. Varmista, että kuomusi on nimenomaan Juncarin valmistama ennen saranapaketin hankintaa.

Kuomun saranapakettien valinta perustuu aina kuomun ikään. Vanhempaan perävaunuun voidaan hankkia uusi kuomu, jolloin kuomuun tarvitaan myös uudemman mallin saranat.

Saranavalinnat eri ikäisille kuomuille ja vaunujen kokoluokille:

2014 tai myöhemmin valmistetuille kuomuille:

Ennen vuotta 2014 valmistetuille kuomuille:

Pääasiallinen ero paketeissa on se, että uudemmissa saranapaketeissa saranointi tuodaan lavan ulkopuolelle erillisellä asennuskourulla.

Renkaat

Myymme renkaita aina vanteineen. Talvirenkaat myydään parina, sillä niihin on merkitty pyörimissuunta. Muita renkaita saa ostettua myös yksittäin. Renkaiden paineet tulee aina tarkistaa käyttöön otettaessa. Suositeltu rengaspaine on noin 2,5 bar. Muista myös jälkikiristys renkaiden vaihdon jälkeen.

Valot

Juncarin perävaunuissa on otettu vuonna 2009 käyttöön Aspöckin valosarjat. Tätä ennen käytössä on ollut Talmun valot. Talmun johtosarjoja ei enää löydy varastossa, mutta vaihtoehtona on valojen päivittäminen Aspöckin uudempiin valoihin vaihtamalla johtosarja, takavalot ja etuvalot.

Talmun takavaloja, etuvaloja ja takavalojen varalaseja sekä adaptereita löytyy valikoimasta. Tunnistat Talmun valon kantikkaasta ulkonäöstä. Tarkista ulkonäkö vielä verkkokaupan kuvasta.

Aspöckin valoihin löytyy varaosina johtosarjoja, takavaloja, etuvaloja, rekisterikilven valoja ja varalaseja sekä adaptereita. Tunnistat Aspöckin lampun kaarevasta yläreunan muodosta. Tarkista kuva ja tarkka malli ennen ostoa. Aspöckiltä on valikoimassa sekä jarruttomien mallien Multipoint II -takavaloa että jarrullisten mallien Multipoint III -takavaloa.

Talmun takavalon kuvan voit katsoa täältä ja etuvalon täältä. Vuoden 2009 jälkeen käyttöön tulleen Aspöckin takavalon kuvan voit katsoa täältä ja etuvalon täältä

Juncarin led-valot voi vaihtaa suoraan Aspöckin pistokkeeseen vaihtamatta johtosarjaa. Huomioithan, että takavalojen asennukseen tarvitset myös valojen taakse asennettavan korokkeen, jotta valaisin tulee valopalkin syvennyksestä lain vaatimaan kulmaan ja valaisee laajasti. Vaihtaessasi alkuperäiset valot led-valoihin, tarvitset kaksi rekisterikilven valaisinta, yhden molemmille puolille rekisterikilpeä.

Led-valot on saatavilla myös valmiina pakettina, joka sisältää kaikki tarvittavat valot perävaunuun. Löydät paketin täältä

Kaasujouset

Kaasujousia on myynnissä yksittäin ja pareittain. Suosittelemme aina molempien kaasujousien vaihtamista yhtäaikaisesti. Linkit kaasujousiin löytyvät täältä

Muuli 500-sarjan vanhat mallit

Näihin malleihin tehtaalta ei löydy muuta kuin yleisiä, edelleen käytössä olevia varaosia. Esimerkiksi laitoja, vetoaisoja tai tarroja ei ole enää saatavilla suoraan tehtaalta.

Muuli 800T

Muuli 800T:n telejä on saatavilla edelleen. Löydät ne täältä. Myynnissä olevan telin kolmiorakenne sopii myös aikaisemmin käytössä olleen H-mallisen rakenteen tilalle. Kolmiomalli on H-mallia tukevampi ratkaisu.

Muuli 1250Xi

Muuli 1250Xi on vanhempi versio nykyisestä Muuli 1250XL-mallista. Xi-malliin on saatavilla varaosia hyvin, mutta esimerkiksi vetoaisojen vaihtaminen vaatii hieman ylimääräistä asennusta.

Muuli 1250Xi:n akselistoon ei ole saatavilla enää varaosia, joten akselia huoltaessa suosittelemme muuttamaan akselin nykyversioon asentamalla kärryyn uuden akselin, lehtijouset ja iskunvaimentimen. Paketti tähän muutokseen on saatavilla nimikenumerolla JC00581.

Muuli 1400SF, 140S ja 80S

Muuli 1400SF:n tukivarren akselia ja laakereita on saatavilla varaosina. Löydät ne täältä. Sama paketti sopii Muulin malleihin 140S ja 80S.

Kuomun asennus

Video-ohjeen kuomun asennukseen löydät täältä

Back to top