Hae
Etsi sivustolta
Advanced search
muuli.fi/historiikki

Historiikki

 

Suomalainen menestystarina Muuli jatkaa kulkuaan tien päällä

Nimensä Muuli sai sattumalta. Mikään muu ei ollutkaan sattumaa, vaan määrätietoista kehitystyötä, laatuun ja turvallisuuteen panostamista, innovaatiota sekä saumatonta yhteistyötä tehtaan ja myyntiorganisaation välillä.

1972

Muulin menestystarinan voidaan katsoa alkaneen Teuvan maatalous- ja teollisuusnäyttelyssä 1972, kun Toivo Tamsin suunnittelemat ja Teuvan Metallin valmistamat ensimmäiset autoperävaunut ja Keskon silloinen myyntipäällikkö Jorma Laitasaari kohtasivat toinen toisensa. Ensimmäinen Muuli-peräkärry oli Muuli 600, joita näkee vieläkin liikenteessä. Laitasaari otti Muulin myyntiin omalle alueelleen samoin tein.

1974

Koko maan kattavaksi myyntiverkosto laajeni Keskon toimesta 1974. Menekki ja suosio kasvoivat sellaisiin mittasuhteisiin, etteivät Teuvan Metallin resurssit enää riittäneet, vaan myös Maaseudun Kone Oy – myöhemmin Juncar Oy - aloitti Muuli-autoperävaunujen valmistuksen 1974 Ylihärmässä. Kesko otti nämäkin tuotteet myyntiinsä ja tuolloin alkanut tiivis yhteistyö jatkuu menestyksellisesti edelleen.

Tähän aikaan valmistajia oli siis kaksi. Vaikka kaikki peräkärryt olivat Muuleja, vielä tuohon aikaan maalattuja, erojakin löytyi. Teuvalla valmistetut kärryt olivat hitsatturunkoisia ja ylihärmäläiset itsekantavalla rakenteella teräslevystä tehtyjä.

1979

Maaseudun Kone Oy laajensi 1979 Muuli-tuoteperhettä venetrailereihin, joita tuolloin kutsuttiin venevaunuiksi. Ensimmäiset trailerit nimettiin merkeillä 350V ja 500V. Seuraavilla vuosikymmenillä trailereiden tuotannossa oli pitkähkö katkos mutta niiden tuotanto aloitettiin uudelleen 1996 ja se jatkuu edelleen.

 

1983

Pinnaltaan maalatut Muulit jäivät historiaan 1983. Siitä lähtien kaikki kärryt ovat olleet sinkittyjä. Seuraavana vuonna Maaseudun Kone Oy siirsi tuotantonsa Lapualle ja kärryjen valikoima laajeni entisestään. Muuli pysyi Muulina mutta tehtaan nimi muutettiin Juncar Oy:ksi vuonna 1994

 

2007

Juncarin Muulit valmistettiin kuumasinkitystä teräslevystä kun taas Teuvan Metallin rungot olivat hitsattuja ja sen jälkeen uppokastamalla kuumasinkittyjä. Kaupallisista syistä ”Teuvalaisille” lanseerattiin oma brandi, Muuli Pro. Muuli-nimi jäi Juncarin valmistamien peräkärryjen ja trailereiden käyttöön.

2010

Teuvan Metallin omistajat myivät kesällä 2010 yhtiönsä Juncar Oy:lle, mihin päättyi kahden valmistajan aikakausi. Sittemmin Muulien valmistus siirtyi kokonaisuudessaan Lapualle.

 

Neljässä vuosikymmenessä tapahtui paljon myös itse tuotteissa. Kehitystyön painopisteitä ovat olleet mm. sinkitys, vetoaisan lujuustestaus ja kärryjen jarrullisiksi muuttuminen sekä turvallisuus ylipäätään. Huomattava muutos on tapahtunut myös vaunujen koossa ja kasvaneessa valikoimassa. Teknisiä yksityiskohtia kehitetään ja parannellaan jatkuvasti. Tuoreimpina esimerkkeinä EU-tyyppihyväksyntä sekä peruutusvalon tulo jarrullisiin vaunuihin.

 

Tässä ja nyt

Yhteistyö Keskon ja valmistajien/valmistajan kesken on sujunut jo vuosikymmenten ajan mallikkaasti. Avoimella ja tulevaisuuden menestystuotteisiin tähtäävällä yhteistyöllä on luotu Suomen paras ja ostetuin perävaunumallisto. Se kattaa nykyisin sekä tavallisten kuluttajien että yritysten tarpeet.

 

Saumaton yhteistyö on taannut valtakunnallisen saatavuuden lisäksi varmatoimiset huolto- varaosapalvelut runsaine lisävarustevalikoimineen. Jälkimmäisestä esimerkkinä vaikkapa kaikkiin Muuli-peräkärryihin soveltuva Juncarin ja/tai Jaxalin kuomu.

 

Muuli-asiakas pääsee alusta asti helpommalla

Sekä Muuli Pro- että Muuli-kärryjen runko-osilla on 20 vuoden puhkiruostumattomuustakuu. Kaikki mallit ovat tyyppihyväksyttyjä, testattuja ja ennakkorekisteröityjä. Ostajan ei tarvitse kuin rekisteröidä Muuli omiin nimiinsä, mikä tapahtuu helposti tuotteen mukana tulevalla ennakkoilmoitustodistuksella. Kätevää, nopeaa ja vaivatonta. Juncar on ainoa valmistaja Suomessa, joka pystyy tämän kaltaiseen asiakaspalveluun.

 

Paras kiitos neljäkymmenvuotisesta tuotekehittelytyöstä, tinkimättömän laadun tavoittelusta ja asiakaslähtöisestä palvelusta on alati kasvava tyytyväinen asiakaskunta, joka on tottunut vuosikymmenestä toiseen luottamaan Muuliin.

Tämän tavoitteen eteen me olemme valmiit tekemään lujasti töitä jatkossakin. Meidän kaikkien Muulin ystävien yhteistyöllä varmistetaan, että ikävuosien karttuessa Muuli sen kuin paranee. Ja menestystarina jatkuu.

MUULI

Kovassa vedossa jo yli 40 vuotta

Back to top