Asiakaspalvelussamme ja lähettämössämme on tällä hetkellä ruuhkaa. Sesonki- ja kesäloma-aikana varaosatilausten toimitusaika voi olla 5-10 arkipäivää.

Hae
Etsi sivustolta
Advanced search
muuli.fi/ohjeita

Käyttöohjeet

 

Ohjeita peräkärryn ja venetrailerin käyttäjälle

Muuli-perävaunut ovat tyyppihyväksyttyjä sekä hyväk­syttyjä ristiinkytkentään. Muuli-perävaunun ostajan ei siis tarvitse viedä vaunua katsastukseen rekisteröinnin yhteydessä. Jarrullinen perävaunu on aina katsastuksen alainen laite, jonka katsastuksesta perävaunun omistajan on itse huolehdittava. Jarrullinen perävaunu on katsas­tusvapaa rekisteröinnistä seuraavan vuoden, jonka jäl­keen omistajan on huolehdittava katsastuksesta kahden vuoden välein.

Vaunujen ja trailereiden rekisteröintiä varten tarvitaan:

1. Ennakkoilmoitustodistus ja rekisterikilpi myyjältä

2. Liikennevakuutus ja rekisteriote katsastusasemalta tai vakuutusyhtiöltä. Myös useimmat kauppiaat myyvät lii­kennevakuutuksia.

Eräitä määräyksiä

1. Henkilö- ja pakettiauton perävaunu saa olla auton le­veydestä riippumatta enintään 260 cm leveä. Auto on varustettava peileillä, joista on esteetön näkyvyys taak­se.

2. Perävaunun akselimassa saa olla auton valmistajan il­moittaman suuruinen. Tarkista massat vaunun ja auton rekisteriotteesta.

3. Jarrutonta perävaunua vedettäessä on yhdistelmän suurin sal­littu nopeus 100 km/h kaikilla teillä ja jarrullista perävaunua vedettäessä 80 km/h, ellei liikennemerkein ole määrätty tätä alhaisempaa nopeutta.

4. Jarrullisessa perävaunussa on oltava nastarenkaat, kun vetoautossa on nastarenkaat. Samoin nastattomien renkaiden osalla. Kun vetoautossa on kitkarenkaat, on perävaunussa sallittu nastarenkaat. Tämä ei koske jarrut­tomia perävaunuja.

Muista sitoa kuorma huolellisesti ja tarkista aisapaino.

Tarkemmat tiedot: www.traficom.fi-

Katso myös ajokorttivaatimukset Muulin vetämiseen Ajokortti Infon sivuilta-

 

 

 

Back to top