Tervehdys kaikille veneilijöille ja veneilyä aloitteleville!

Talvi on parhaimmillaan ja eri talvilajit pitävät meidät nyt aktiivisina; sukset eri muodoissaan, moottorikelkat ja muut talviharrasteet.

Auringon paistaessa ja päivien pidentyessä, alkavat ajatukset siirtyä kesää kohti ja siten mieleen tulevat talvehtivat veneet. Varma kevään merkki on venemessut, jotka toteutetaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa virtuaalisena. Kotisohvalta on nyt entistä helpompaa toteuttaa veneilyhaaveita! Viime vuoden vilkas venekauppa jatkuu aktiivisena myös tänä vuonna ja veneilyharrastus vetää puoleensa koko ajan uusia harrastajia.

Nyt on hyvä hetki käydä tarkistamassa ulkona talvehtiva vene ja sen suojapeiterakennelmat, poistaa lumikuormat ja muutenkin tarkistaa tilanne. Veneen akut kannattaa laittaa laturiin ja ladata täyteen. Näin pääsee keväällä heti säiden salliessa hurauttamaan veneen käyntiin ja nauttimaan laineista.

Muulin edustajana haluan myös muistuttaa traileriin liittyvistä tarkistuskohteista, jotta kevätkausi lähtee huolettomasti ja turvallisesti käyntiin.

Muista nämä asiat keväällä ennen trailerin käyttöönottoa:
Käy traileri läpi runkoa myöten tarkistaen:
1. Valojen ja sähköjohtojen kunto ja toimivuus.
2. Renkaiden kunto ja ilmanpaineet: tarkista ettei renkaissa ole hiushalkeamia tai muita näkyviä vaurioita. Tarvittaessa uusi renkaat, jos niillä on jo vuosia takana.
3. Pyörän laakerit: Nosta traileria ylös, pyöritä ja ravista rengasta. Jos et havaitse ylimääräisiä ääniä tai sivuliikkeitä, hienoa! Muussa tapauksessa vaihda/vaihdata laakerit.
4. Jarrullisen trailerin jarrujen toimivuus: Kokeile työntöpään ja käsijarrun toimintaa. Voit katsoa säätöohjeet netistä tai ohjekirjasta.
5. Kölirullat ja sivutukipyörät: Tarkista, ovatko ne ehjät ja pyörivätkö kevyesti. Rasvaa kannattaa lisätä kitkan vähentämiseksi.
6. Säätöruuvien ja muiden liikkuvien osien rasvaus estää jumiutumista ja keventää vinssaamista.
7. Vinssi ja vinssiliina tai vaijeri: Aurinko ja pölyt haurastuttavat liinan ja katkeaminen aiheuttaa vaaratilanteen. Vaihda tarvittaessa uuteen ja rasvaa vinssin rattaat.
8. Jarrullisen trailerin katsastus.
9. Vakuutuksen voimassaolo.

Kun edellä luetettu asiat on hoidettu kuntoon, voi jäädä hyvin mielin odottelemaan vesille pääsyä.

Mukavaa talvea ja uuden veneilykauden odotusta!

Terveisin,
myyntipäällikkö Sami Johansson ja Muulin porukka